Asuntokaupan vuosi 2017

Hämeenlinnan talousalueella asuntokaupan vuosi 2017 on ollut Kotimökille monin paikoin positiivisia signaaleja antava. Loppuvuodesta 2017 oli runsaasti asiakkaita jotka uskalsivat tehdä ostopäätöksiä. Toimeksiantojen ja myyntipäätösten määrä on selkeästi noussut verrattuna muutamaan edelliseen vuoteen. Korot ovat edelleen ennätys alhaalla, joten nyt on järkevää siirtyä vuokra-asumisesta omistusasumiseen.

Nyt myös asuntosijoittajat ovat olleet aktiivisesti liikkeellä. Lieveilmiönä on ollut varsinkin ydinkeskustan yksiöiden hintatason nousu siten, että vuokratuotto on jäänyt alle 5%:n. Mikäli olet sijoittamassa asuntoon niin kannattaa tarkkaan miettiä myös muita vaihtoehtoja keskustan ulkopuolelta esim. kaksiota/kolmiota.

Nyt ei kannata lykätä osto-/asunnonvaihto päätöstä vaan tehdä rohkeita päätöksiä ja ostaa uusi koti.

Emme kuitenkaan edelleenkään ole huippuvuosien hintatasossa, joten kotien hinnoittelu saattaa olla joillekin myyjille pettymys. Koska tarjouksia on saatu kuitenkin paljon, myyjien olisi syytä muistaa, että mikäli asuntoa vaihtaa esim. isompaan, niin kyseessä on välirahan suuruus. Liikkeellä on nyt ostajia kaiken kokoisille kodeille, joten juuri nyt on mahdollista tehdä hyvinkin onnistuneita kauppoja.

Hyviä ja onnistuneita asuntokauppoja tehdään myös vuonna 2018.

Maarit Lindqvist

Toimitusjohtaja LKV 050-306 7650