Asuntokaupan vuosi 2018

Asuntokauppaa 2018

Hämeenlinnan talousalueella asuntokaupan vuosi 2018 on ollut Kotimökille monin paikoin haastava mutta myös positiivisia signaaleja antava. Loppuvuodesta 2018 oli liikkeellä asiakkaita jotka uskalsivat tehdä ostopäätöksiä. Korot ovat edelleen ennätys alhaalla, joten nyt on järkevää siirtyä vuokra-asumisesta omistusasumiseen. Kuitenkin pankkien kiristynyt luotonanto mm. ensiasunnon ostajille on vaikeuttanut lopullista ostopäätöstä. 

Loppuvuodesta varsinkin uudiskohteiden pienten asuntojen valmistuminen keskustan alueelle on tuonut liikaa tarjontaa kysyntään nähden.  Mikäli olet sijoittamassa asuntoon niin kannattaa tarkkaan miettiä myös muita vaihtoehtoja keskustan ulkopuolelta esim. rivitalokaksiota/kolmiota.

Nyt ei kannata lykätä osto-/asunnonvaihto päätöstä vaan tehdä rohkeita päätöksiä ja ostaa uusi koti aina oman tarpeen ja resurssien mukaan.

Emme kuitenkaan edelleenkään ole huippuvuosien hintatasossa, joten kotien hinnoittelu saattaa olla joillekin myyjille pettymys. Koska tarjouksia on saatu kuitenkin paljon, myyjien olisi syytä muistaa, että mikäli asuntoa vaihtaa esim. isompaan, niin kyseessä on välirahan suuruus. Liikkeellä on nyt ostajia kaiken kokoisille kodeille, joten juuri nyt on mahdollista tehdä hyvinkin onnistuneita kauppoja. Ennustamme, että vuonna 2019 Hämeenlinnan seudulla on edelleen ostajien markkinat.


Hyviä ja onnistuneita asuntokauppoja tehdään myös vuonna 2019.

Maarit Lindqvist
Toimitusjohtaja LKV 050-306 7650