Kotimökin toimintatapa

NÄIN KOTIMÖKKI OY LKV TOIMII

KODIN HINNAN ARVIOINTI.
Arvioimme kodille oikean/realistisen hinta-arvion. Meidän laatima hinta-arvio perustuu
alueen sen hetkiseen asuntomarkkinatilanteeseen, kodin kunto/tehdyt remontit, vastaavanlaisten kotien toteutuneet kauppahinnat.

TOIMEKSIANTOSOPIMUKSEN TEKEMINEN JA ALLEKIRJOITUKSET.
Asiakkaan hyväksyttyä tekemämme hinta-arvion ja välityspalkkiotarjouksen, laadimme
toimeksiantosopimuksen. Käytämme (SKVL:n) kuluttaja-asiamiehen hyväksymiä lomakkeita.
Käymme läpi toimeksiantosopimuksen jonka jälkeen allekirjoitamme sen.

TARVITTAVIEN ASIAKIRJOJEN TILAAMINEN.
Kodin myyntiä varten tilaamme tarvittavat asiakirjat. Asunto-osake toimeksiannoissa tarvitsemme mm. isännöitsijätodistus, yhtiöjärjestys, pohjakuva, tilinpäätös, toimintakertomus, talousarvio,
energiatodistus, kunnossapitotarveselvitys. Kiinteistökaupassa lainhuuto-, rasitustodistus,
kiinteistörekisteriote, kiinteistö kartalla, kaavaote, rakennuslupakuvat.

KODIN VALOKUVAUS JA MYYNTIESITTEET.
Otamme kodista laadukkaat valokuvat joista olemme saaneet erityisen paljon kiitosta asiakkailtamme. Teemme myytävästä kodista myös edustavat myyntiesitteet jotka ovat lisäksi sähköisessä muodossa.

KODIN MARKKINOINTI JA MYYNTI.
Käytämme asuntoportaaleja oikotie.fi, etuovi.com, kotimokki.fi sekä muita sosiaalisen median
portaaleja. Pidämme asiakkaan toiveen mukaisesti yleisnäyttöjä. Soitamme jokaisen näytön jälkeen asiakkaalle ja kerromme rehellisen palautteen ostajaehdokkailta.

OSTOTARJOUKSET JA KAUPANTEKO.
Ennen tarjousta annamme kaikki tarvittavat asiakirjat tutkittavaksi ostajaehdokkaalle. Kun saamme kirjallisen ostotarjouksen jossa ilmenevät kaikki ehdot mm. kauppahinta, huoneiston vapautuminen, kaupantekoaika, tarjouksen voimassa oloaika sekä sopimusrikkomuksen seuraukset niin esitämme sen myyjälle. Päätöksen ostotarjouksen hyväksymisestä, vastatarjouksesta tai hylkäämisestä tekee aina toimeksiantaja (myyjä).

Kun tarjous on hyväksytty niin varaamme kaupantekoajan ja –paikan. Teemme hyvissä ajoin ennen kauppaa kauppakirjaluonnoksen kaikille osapuolille (myyjä, ostaja, pankit, kiinteistökaupassa kaupanvahvistaja jonka tilaamme paikalle). Tuomme kaupantekoon tarvittavat asiakirjat; kauppakirjat, tarvittavat liitteet, välityspalkkiolasku, varainsiirtoveromaksulaput, avaimet. Kaupantekotilaisuudessa käymme läpi kauppakirjat molempien osapuolten kanssa. Huolehdimme että kauppahinta maksetaan, osakekirjaan tehdään siirtomerkintä. Lähetämme tarvittavat dokumentit isännöitsijälle ja verottajalle.

OLEMME SKVL:n JÄSENTOIMISTO JA NOUDATAMME HYVÄÄ VÄLITYSTAPAA. KOTIMÖKILLÄ ON TODISTETUSTI TYYTYVÄISIMMÄT ASIAKKAAT 2018 SERTIFIKAATTI.